Spesialdesign for Norske Kvinners Sanitetsforening

NFS´s logoI sommer fikk jeg et spennende oppdrag fra Norske Kvinners Sanitetsforening. De ville gjerne ha spesialdesignet noe for foreningen, uten at de helt visste hva de var ute etter, men de var tydelige på at de ville ha med trekløveren de har i sin logo. Vi avtalte møte, og på vei inn med toget fra hytta i Sandefjord, strikket jeg en halv strømpe menks_strikkehefte_babysokkerd et mønster jeg hadde tegnet noen kvelder i forveien. Jeg var i grunnen veldig fornøyd med mønsteret, og siden NKS bruker mange forskjellige farger på trekløveren i sine trykksaker, dristet jeg meg til å strikke en petrolfarget og hvit strømpe. NKS falt straks for mønsteret, men de ville gjerne ha en liten babysokk, som Sanitetskvinnene rundt om i landet kan strikke til nyfødte, som blir gitt i gave på seksukerskontrollen når de kommer på helsestasjonen. Hvis jeg skulle strikke babysokk med det mønsteret jeg hadde valgt, måtte jeg strikket med sytråd. Resultatet ble en liten hvit sokk som jeg broderte en rød trekløver på.

NKS ville gjerne ha noen flere ting, slik at de kunne lage et lite hefte, så vi ble enige om at jeg skulle designe ferdig strømpen jeg hadde begynt på, men i beige garn samt en blå lue i tillegg til babysokkene. Fargene skulle helst stemme med de fargene NKS bruker i sin profil. Valget falt på Sisu fra Sandnes garn.

Nå har NKS trykket opp et hefte med alle tre oppskriftene, som snart kan kjøpes NKS´nettbutikknks_strikkehefte_stromper nks_strikkehefte_lue

Recommended Articles

4 Comments

  1. Bra du liker det. Håper mange kommer til å strikke både små og store sokker, samt lue.

  2. Nina Tangen Arnesen

    Som aktiv sanitetskvinne: tusen takk for flotte mønster. ?

  3. Så hyggelig å høre, tusen takk!

  4. Supre ting som alle kan strikke. Likte spesielt godt sokkene ?

Legg igjen en kommentar