Jeg har publisert min første e-bok!

Klikk på bildet, så kommer du rett til nettbutikken.
Klikk på bildet, så kommer du rett til nettbutikken min.

Høsten 2021 holdt jeg foredrag på Strikkefestivalen i Fredrikstad om morsomme mønstre og vrangborder, og viste fram mange forskjellige mønstre som jeg hadde laget video på og lastet opp på YouTube. Etter foredraget kom det bort en hyggelig dame som lurte på om jeg ikke kunne lage en bok med de forskjellige mønstrene jeg hadde vist fram. “Nei”, svarte jeg, “jeg har nok laget min siste bok. Det er krevende å lage en hel bok, og beløpet jeg sitter igjen med fra forlaget er forsvinnende liten”. Dessuten ville jeg jo ikke fått med videoforklaringer i en bok uten å lage QR-koder slik jeg laget i “Hekta på fletter”. Men så, på veien hjem, kom jeg på at jeg kanskje kunne lage en e-bok, hvor jeg gjorde absolutt hele jobben selv. Jeg påbegynte arbeidet i november med å lete på nettet etter mønstre som ikke er fullt så vanlige her, både på øst-europeiske sider og tyrkiske sider. De er nemlig veldig flinke til å lage fine mønstre. Siden jeg er godt kjent med å bruke Adobe InDesign som arbeidsverktøy, laget jeg en layout jeg ble fornøyd med. Alle mønstrene og vrangbordene er beskrevet med ord, både hvordan du strikker fram og tilbake, men også hvordan du strikker rundt. Du kan trykke på hvert mønster og få opp en video som viser hvordan det strikkes. Når du bestiller boka, får du både en e-pub og en PDF. Har du en iPhone, en iPad eller en Mac, vil boken automatisk åpne seg i et bibliotek som heter iBooks. Har du en android telefon eller nettbrett, må du laste ned Google Play Books. Hvis du tenker at dette blir altfor komplisert, så fungerer PDF´en også slik at du bare kan trykke på bildene slik at videoen kommer fram.

Jeg har lagt inn 11 forskjellige oppskrifter på småstrikk i boken, men også linket til oppskrifter som ligger i nettbutikken. Og hvis du kjøper boken, får du 50 % avslag på alle de oppskriftene det er linket til.

Jeg har hatt det veldig morsomt når jeg laget denne boken, og etter lanseringen er det morsomt å se hvor mange som allerede har kjøpt boken og kommet med hyggelige tilbakemeldinger på at dette fungerer kjempebra! Det er veldig hyggelig og morsomt siden dette er noe helt nytt.

Hvis du lurer på hvordan e-boken fungerer teknisk, så kan du se videoen her.

Recommended Articles

Legg igjen en kommentar