Jeg tilbyr kurs i diverse strikke- og hekleteknikker. Er du med i en syklubb eller venninnegjeng, hvor alle har intensjoner om å lære å strikke, men det blir bare skravlekveld? Eller trenger husflidslaget du er medlem av noen til å undervise i strikke- eller hekleteknikker? Da kommer jeg gjerne på besøk en kveld.

Ta kontakt her, så avtaler vi tidspunkt og pris.

Disse kursene kan jeg tilby:

Strikkekurs for nybegynnere – 3 timer á tre kvelder

Deltakerne må kunne legge opp, strikke rett og vrangt før kurset. Vi gjennomgår strikkeforståelse, forkortelser, hvordan lese diagram, litt om strikkefasthet, hvordan telle masker, hvordan øke og felle, samt mye mer. Vi strikker prøvelapper på forskjellige teknikker. 

Pjoning – 3 timers kurs

Pjoning er en enkel form for hekling, som kun består av kjedemasker. Teknikken er også kalt påting, bosnisk hekling, mosaikkhekling, krokbinding og gobelinhekling. Til arbeidet kan du bruke ull, bomull, alpakka eller syntetisk garn og en pjonekrok, eller heklenål som passer til garnet. Nålen bør være noe grovere enn anbefalt for garntykkelsen. Du kan pjone fram og tilbake eller rundt. Vi begynner på pulsvarmere og lærer å pjone rundt. Deltakerne må ha med heklenål og garn.

Hakking – 3 timers kurs

Hakking, også kjent som tunisisk hekling er en håndarbeidsteknikk hvor man lager ting ved hjelp av en hakkenål og garn. Hakkenålen ligner en lang heklenål. Teknikken gir et ganske fast resultat og har tydelig rett- og vrangside.

Du kan enten flathakke eller tokrokshakke. Vi lærer å flathakke. Deltakerne må ha med garn og hakkenål.

Viklemasker – 3 timers kurs

Viklemasker danner et lekkert flettelignende mønster. Det kommer best fram på en bakgrunn av vrange masker, og selve mønsteret strikkes med vridd rett og vrang. Ved å sette av et visst antall masker over på en flette- pinne og så vikle garnet et par ganger rundt, dannes det et lekkert flettemønster.

Kursdeltakerne må ha med pinner, garn og en flettepinne.

Strikk med perler – 3 timers kurs

Å strikke med perler uten å tre dem pågarnet først er en enkel og morsom måte å pynte et arbeid på.

Materialpakke til et par pulsvarmere, som inneholder oppskrift, garn, perler og vaier, kommer i tillegg til kurspris – kr. 220.

Lær å strikke vendbar lue i to farger – 3 – 6 timers kurs

Luen strikkes på rundpinne og kursdeltakerne må ha med heklenål, pinner og garn i to forskjellige farger, gjerne med litt stor kontrast. Jeg kaller luen for ”Humørluen”. 

Ti forskjellige måter å strikke patent på – helgekurs, kveldskurs eller enkeltkurs

Det anbefales å være et helgekurs med 3 timer på fredag, 6 timer lørdag og 6 timer søndag. Eventuelt bare én dag i 3–6 timer med én patentvariant, avhengig av hvilken teknikk. Kursdeltakerne har med pinner og garn selv, og de lærer falsk patent, halvpatent, helpatent, patent i to farger, nettpatent, russisk patent, kanadisk patent, patent med mønster, patent i to farger med mønster og glattpatent.

Lær å lese diagram samtidig som du strikker skråskjerf med løftemasker – 3 timers kurs

Kurset går over tre timer. Deltakerne tar selv med pinner og garn, eventuelt kjøper materialpakke av meg hvis de ønsker det. Den koster kr 400 og inneholder oppskrift med diagram, samt et ferdig oppviklet nøste håndfarget garn i 71 % supewash ull, 24 % nylon og 5 % polyester, og litt bling. Nøstet veier 100 gram = 400 meter og holder til hele skjerfet.

Kontstrikk

Kurset anbefales å gå over minimum 6 timer.

Konstrikk er en gammel og morsom strikketeknikk der du strikker ruter slik at det ser ut som om strikketøyet er flettet slik neverkontene er. Det kan se veldig vanskelig ut, men det er slett ikke så komplisert. Det er en liten kode som skal knekkes med å strikke fram og tilbake på retten, men det er kun litt øvelse som skal til for å få det i fingrene.

Deltakerne må ha med pinner og garn, gjerne små nøster av restegarn til rutene.

Lær å hekle afrikanske blomster3 timers kurs

Å hekle afrikanske blomster er veldig morsomt, samtidig som du har mulighet til å bruke opp masse restegarn. Her er det bare fantasien som setter grenser for hvilke farger av smånøster du kan sette sammen. Formen på blomsten blir sekskantet.

Lær å hekle oldemorsruter – 3 timers kurs

Oldemorsruter eller bestemorsruter – kjært barn har mange navn.
Når du behersker de grunnleggende maskene og hekleteknikkene, er det ikke grenser for hvor mange forskjellige ting du kan hekle. Et stort eller lite prosjekt, som en pute eller et pledd, her er mulighetene mange.

Lær å strikke mønster fram og tilbake på retten

Dagskurs på 3 timer.

Kursdeltakerne lærer å strikke mønster fram og tilbake på retten uten å snu arbeidet.Deltakerne må ha med pinner og to garn-nøster.

Lær å strikke hullstrikk – 3 – 6 timers kurs

I hullstrikk, eller blondestrikk, kan du strikke de mest fantastiske mønstre kun ved å strikke to eller tre masker rett sammen samt et kast på pinnen. Det går like fint å strikke hullstrikk fram og tilbake som på rundpinne.

Vi lager først en prøvelapp for å lære prinsippene med kast og to masker sammen, og så legger vi opp til en barnelue, lik den som er vist på bildet, avhengig av 3 eller 6 timers kurs. På 3 timers kurs har deltakerne med pinner og garn selv.

På 6 timers kurs har deltakerne med pinner selv, og kjøper materialpakke av meg med oppskrift og garn til kr. 100.

Lær å strikke fletter, med og uten flettepinne – 3 – 6 timers kurs

Flettestrikk handler stort sett om at én eller flere masker bytter plass på pinnen, enten til venstre eller til høyre. Man kan strikke fletter som blir helt like både på retten og vrangen, man kan strikke små fletter som kun går over to masker eller store fletter over 24 masker, mulighetene er mange. Å strikke med flettepinne er slett ikke vanskelig når du først får taket på det. 

Kursdeltakerne har selv med pinner og garn. 

Dominostrikk – 6 timers kurs

Dominostrikk med én eller flere farger er en morsom teknikk som danner fint mønster.
På kurset strikker vi én stor domino som bakside på en gryteklut, og begynner på for-stykket til grytekluten i tre forskjellige farger.

Kursdeltakerne må ha med seg bomullsgarn som tilsvarer pinne nr. 3 eller 3,5 og tre forskjellige nøster. 

Opplegg, kanting, avfelling og snor med i-cord 

Dagskurs på 6 timer.

Kursdeltakerne lærer å strikke snor, hvordan legge opp med i-cord, lage kanter som knappestolpe med i-cord, og avfelling med i-cord.

Deltakerne må ha med pinner og garn.

Lær å strikke dobbeltstrikk

Dagskurs på 6 timer.

Kursdeltakerne lærer å legge opp med to farger, strikke to glattstrikkede sider på én gang samtidig som det dannes et likt mønster på begge sider av arbeidet.

Vi begynner på et par grytekluter. Deltakerne må ha med pinner og garn.

Lær å strikke intarsia

Intarsia, eller gobelingstrikk, strikkes fram og til-bake. Du kan strikke et motiv så bredt og så langt du vil med samme farge uten å få lange trådsprang på vrangen av arbeidet. Det er perfekt å bruke opp restegarn til små eller store mønsterflater. Det blir verken stramt eller klumpete nettopp fordi du slipper de ekstra trådene du får når du strikker vanlig mønsterstrikk.