Bøker

Siden vinteren 2011 har jeg oversatt bøker for Cappelen Damm innen hekling og strikking, samt tre barnebøker. Alle bøkene er satt i In Design.  I tillegg har jeg skrevet fire bøker og vært redaktør på to bøker. Jeg tegner også diagrammer til bøker, og har vært fagkonsulent på flere publikasjoner.

strikke- og heklebok

Sommerlig strikk og hekling er min fjerde bok. La deg inspirere til å strikke og hekle herlige sommerplagg til baby, barn, dame og herre. Du kan lage en flott jakke, genser, kjole, topp, tunika eller poncho. Eller hva med noe til hjemmet – sengeteppe, badematte, håndkle eller klut?

Med 40 oppskrifter å velge mellom er det lett å finne nye sommerfavoritter, og forfatterens gode tips og forklaringer gjør det enkelt og morsomt å komme i gang med nye prosjekter.

Finn frem garn og strikkepinner eller heklenål, og lag nydelige sommerplagg til hele familien! Utgis i juni 2019.


Hekta på hullstrikk er min tredje bok. Boken er et oppslagsverk med 40 hullmønstre og 30 oppskrifter, alt fra klut og kjøkkenhåndkle til dobbelt sengeteppe.
Utgitt i april 2018.

 

 

 

Poncho! omslag ferdig

Poncho inneholder en blanding av mine design og design fra andre designere, blant annet Sidsel J. Høivik, Birte Aartun, May Britt Bjella Zamori, Hrónn Jonsdottir, Turid Stapnes, A Knit Story og Kari Hestnes. Boken ble laget på rekordtid, og jeg hadde ikke anledning til å lage så mange modeller i løpet av den korte tidsfristen, derfor er jeg glad for at A Knit Story, Viking og House of Yarns delte sine oppskrifter med meg. Jeg er meget godt fornøyd med resultatet.

Utgitt i april 2016. Boken kom ut i Danmark på Turbine forlag i oktober 2016, og vil bli utgitt på Trafalgar Square Books i USA i løpet av første halvdel av 2017. Høsten 2018 kommer boken ut på det finske forlaget Karisto Oy.

 

Lun strikk til hele familien

Lun strikk til hele familien er mitt andre redaktøroppdrag. Boken inneholder 85 oppskrifter på plagg og tilbehør til baby, barn, dame og herre, og er oppfølgeren til Vinterstrikk for hele familien.

Utgitt i november 2015.

 

 

Utgivelse juli 2015

Hekta på fletter – et oppslagsverk i flettestrikk er min første bok. Boken er et oppslagverk med 50 flettemønstre, 25 oppskrifter på plagg og tilbehør, og QR-kode med teknikkvideo som viser deg de ulike fletteteknikkene trinn-for-trinn. Utgitt i juli 2015. Boken er også utgitt på Trafalgar Square Books i USA i februar 2017.

Rettelser finner du her.

 

vinterstrikk-forside

Vinterstrikk for hele familien er mitt første redaktøroppdrag. Her har jeg samlet over 70 oppskrifter fra norske garnleverandører til baby, barn, dame og herre. Utgitt november 2014.