Florlett

Nytt design i florlett garn!

Jeg har strikket genser som kun veier 135 gram! Garnet har ligget en god stund i påvente av å få en designidé, og da min gode venninne Mona viste meg en modell på Instagram som hadde litt mønster nederst ved vrangborden, fant jeg fram boken min “Hekta på hullstrikk” og fant mønstrene jeg skulle bruke. Garnet heter Tibet fra CeWeC, og er et kabelspunnet garn i en nydelig kvalitet med 55 % merinoull, 24 % yak og 21 % polyamid. Genseren strikkes på pinne nr. 4,5 og man skulle jo tro at det gikk ganske fort å strikke, men faktisk tar det litt tid med dette tynne, florlette garnet. Jeg lover at det er verdt det, for resultatet blir veldig lekkert.

Genseren ble presentert på catwalken på Fefor Høifjellshotell forrige helg da jeg hadde boklansering på min nye bok “Hekta på hullstrikk”. Jeg er nemlig fremdeles hekta på fletter, så jeg viste ikke bare modeller fra den nye boken min. Jeg hadde med Florlettmønsteret for salg, og de forsvant fort!

Jeg har strikket inn et felt med vrangbord i hver side av genseren. Da jeg strikket ermene, la jeg ikke ut masker på undersiden slik man vanligvis gjør, men jeg økte på hver side av flettemønsteret. Det funket kjempebra!

Garnet finnes i mange lekre farger. Her finner du forhandlere i Norge. Oppskriften finner du her.

Denne genseren kommer jeg til å bruke mye i løpet av sommeren. Kanskje jeg treffer deg et sted i Norge med samme genser? Uansett – ha en fin Himmelsprett, 17. mai og pinse. Mai er en herlig måned!

 

Recommended Articles

Legg igjen en kommentar