Denise Samson

Denise SamsonJeg er selvlært innen strikking og hekling, har ingen formell utdannelse, men har holdt i pinner og garn siden jeg var 4 år. I hver ledige stund sitter jeg med garn og pinner eller heklenål. Jeg finner en enorm tilfredsstillelse i å skape noe, og har alltid et nytt prosjekt i hodet samtidig som jeg ferdigstiller et annet. Jeg blir glad ved synet av en hylle med mykt garn i fantastiske farger – det er som å gå inn i en godtebutikk! Jeg er heldig som får anledning til å vise tingene jeg lager via ukepressen, og håper mange får lyst til å strikke eller hekle noen av prosjektene jeg har designet.

I tillegg oversetter jeg håndarbeidsbøker for Cappelen Damm AS fra engelsk, dansk og svensk. Jeg får også oppdrag fra samme forlag om å være fagkonsulent i andres utgivelser, og jeg har vært redaktør på to bøker – «Vinterstrikk til hele familien» og «Lun strikk til hele familien». Jeg utarbeider også strikkediagram i andres bokutgivelser, og til oppskrifter som publiseres i ukepressen. I perioden høsten 2015 til høsten 2017 oversatte jeg alle oppskriftene til Svarta Fåret fra svensk til norsk.

Jeg holder kurs i mange forskjellige teknikker, og har vært heldig å være med på strikkefestivaler flere steder i landet, blant annet på Strikkefestivalen på Fefor og Strikkefestivalen i Fredrikstad.

I juli 2015 kom jeg med min første bok – «Hekta på fletter – et oppslagsverk i flettestrikk».
I april 2016 kom jeg med min andre bok – «Poncho» og i juni 2018 kom «Hekta på hullstrikk». Alle tre bøkene er solgt til det amerikanske forlaget Trafalgar Square Books, med utgivelse i 2017 og 2019, og «Poncho» er også solgt til det danske forlaget Turbine, med utgivelse oktober 2016, og til det finske forlaget Karisto Oy, med utgivelse høsten 2018.

I juni 2019 kom jeg med min fjerde bok – «Sommerlig strikk og hekling» – en bok med oppskrifter for hus og hjem, baby, barn, dame og herre.