Bli sett i mørket med strikket refleksbånd!

refleksbandDet er så skummelt når jeg er ute og kjører, og det plutselig dukker opp et mørkkledd menneske foran bilen – UTEN refleks! Jeg synes de plastbelagte rekfleksbåndene er veldig greie, men som ihuga strikker liker jeg jo å lage ting selv. Jeg kjøpte noen nøster med Reflexgarn fra Järbo da jeg kom på ideen om å strikke refleksbånd. Nå er visstnok ikke refleksgarn godkjent som refleks alene, så det skader nok ikke å ha en vanlig refleks eller to i tillegg.

Jeg vil gjerne dele refleksbåndoppskriften min med deg. Du får tre refleksbånd til voksen av et nøste på 50 gram. Skal du strikke til barn, må du strikke båndet ca. 5 cm kortere før du lager knapphull.

Til perlestrikket bånd rundt armen:
Legg opp 9 m på p nr. 4 og strikk *1 r, 1 vr*. Gjenta *–* ut p og avslutt med 1 r .
Gjenta denne pinnen til refleksbåndet måler ca. 32 cm. Strikk 1 r, 1 vr, 1 r, fell de neste 3 m, og strikk 1 r, 1 vr, 1 r. På neste p strikker du 1, r, 1 vr, 1 r, legger opp 3 m over de felte m og avslutter med 1 r, 1 vr, 1 r. Strikk ytterligere to pinner med *1 r, 1 vr*. Gjenta *–* ut p og avslutt med 1 r. Fell av og fest de løse trådene. Sy på en kul knapp.

Hvis du vil ha et bredere bånd med to knapper, slik jeg har laget til båndet rundt leggen, legger du opp 11 m istedet for 9 m og strikker på samme måte, men lager to knapphull i stedet for ett ved å strikke 1 r, 1 vr, fell de neste 2 m, strikk 1 r, 1 vr, 1 r, fell de neste 2 m, avslutt med 1 vr, 1 r. Legg opp 2 nye masker på neste p over de m du felte. Her kan du sy på to mindre knapper.

Recommended Articles

3 Comments

  1. Hei! Dette var supersmart, og mye hyggeligere en en refleksbrikke! Er det ok at jeg deler denne på bloggen min? Hilsen Cathrine

  2. Og det aller beste – du strikker flere refleksbånd på én kveld!

  3. Trude Florin Iversen

    Genialt,- og så mye stiligere en de kjipe plastrefleksene. Må ut og kjøpe refleksgarn nå, dette er jo også en flott julegaveide!

Legg igjen en kommentar