Det er bare å erkjenne – det går mot høst, og været veksler fra dag til dag. Regnet pisker lett mot ruten, det er litt hustrig ute og vi fyrer på peisen. Nokså stor kontrast fra i går. Da skinte solen fra skyfri himmel, og vi badet i sjøen med 17,5 grader i vannet.

Jeg vet ikke sikkert hva som blir høstens hotteste strikkemote, men mye tyder på at vi får se myke gensere med striper i de herligste fargekombinasjoner. Det kan jeg like, for det å strikke striper er både morsomt og avslappende. Du behøver ikke konsentrere deg like mye som du må når du strikker hullstrikk, flettestrikk eller mønsterstrikk med flere farger.

SILKEMYK trenger heller ikke den helt store konsentrasjonen. Den er strikket med 2 rette og 2 vrange på første omgang, men hvor du forskyver én maske på den andre omgangen, slik jeg har gjort på STJERNESMELL. Det vil si at du begynner omgangen med 1 rett, fortsetter med 2 vrange og 2 rette, og avslutter med 1 rett. Så gjentar du disse to omgangene hele veien. Det kalles ujevn vrangbord. Modellen er enkel å strikke. Jeg har brukt én tråd med Silk Mohair og én tråd Alpakka Silke, begge fra Sandnes garn. Og den blir helt silkemyk, derav navnet. En skikkelig kosegenser for kjølige dager. Og vi vet jo at de kommer.

Får du lyst til å strikke denne, finner du oppskriften her.

 

 

Modell: Mona Helén Rønningsen


Recommended Articles

Legg igjen en kommentar