Månedens design heter Luka

LUKA

I fjor høst var jeg på Oslo Design Fair, og på standen til Knit Norway falt jeg pladask for et nydelig garn som heter DEILIG. Jeg fikk lov til å forsyne meg i garnkurven og endte opp med mørkegrå, lysegrå og hvit. Da jeg kom hjem og pakket ut garnet fikk jeg umiddelbart assosiasjoner til hyttenaboens hund, Luka. Det er en stor mørkegrå, lysegrå og hvit kongepuddel. Og siden peisen til kongepuddelen er litt “krøllete”, endte jeg opp med perlestrikk. Garnet er silkemykt i en blandingskvalitet med 36 % babyalpakka, 34 % polyamid og 30 %merinoull. Jeg er egentlig sånn som klør av alt, men denne genseren kan jeg ha rett på kroppen. Et nøste på 50 gram inneholder ca. 130 meter, og garnet er veldig drøyt. 

Jeg har lagt opp til åtte størrelser – fra XS til 4XL, med en overvidde fra 81 til 140 cm. Bolen er strikket nedenfra og opp, og jeg plukket opp masker rundt ermehullsåpningen og strikket ermene ovenfra og ned. På den måten blir det ingen montering annet enn å feste løse tråder.

DEILIG har 12 farger å velge mellom, så her kan du velge den fargekombinasjonen som passer deg best.

Modell: Monica Fossedal Lauritsen

Recommended Articles

Legg igjen en kommentar