To nydelige festdrakter

Nå har jeg ventet lenge nok med å lansere to flotte festdrakter til smårollinger. Jeg fikk nemlig teste ut garnet “Vesle” fra Solberg Spinderi, og lenge satt jeg og tenkte på hva jeg skulle strikke. Først designet jeg en festdrakt til gutt – med jakke, vest, nikkers, strømper, lue og tversoversløyfe. Tanken var at den skulle være et festplagg som nydøpte gutter kunne erstatte dåpskjolen til festen etterpå. Den kan jo like gjerne brukes på 17. mai eller til andre festlige anledninger. “Vesle” er i 100 % økologisk bomull, har en flott glans, og er aldeles nydelig å strikke med. I tillegg er det veldig drøyt med ca. 180 meter på 50 gram. Drakten har fem størrelser – 3-6 (6-9) 9-12 (12-18) 24-36 måneder. 

Lucas´festdrakt

Jeg syntes drakten ble så fin at jeg ville lage en tilsvarende drakt til pike. Den har kjole med forkle, bolero og skaut i de samme størrelsene som guttedrakten. Vesten til guttedrakten og overdelen på kjolen til pike er en liten utfordring, da deler av begge er strikket fram og tilbake med tre farger. Men jeg har lagt inn en link i oppskriften til en video på YouTube som viser hvordan du strikker fram og tilbake med tre farger, så det skulle ikke være helt uoverkommelig. Man må bare utvise litt tålmodighet.

Anies festdrakt

Recommended Articles

Legg igjen en kommentar