Irinas bølger

Jeg har så lyst til å fortelle deg historien bak designet på denne genseren. Det hele begynte med et garnkjøp – helt uten mål og mening. Jeg besøkte den superhyggelige butikken Strikkeglede på Gol i sommer, og der hadde de veldig mye spennende garn, blant annet fra garnleverandører jeg ikke hadde kjennskap til fra før. Jeg falt pladask for SNEFNUG fra den danske leverandøren CaMaRose. En kvalitet jeg heller ikke hadde vært borti før, nemlig en blanding av alpakka, bomull og merinoull – en spennende kombinasjon, og mykt som smør. Som regel har jeg en slags plan når jeg kjøper garn, og jeg så for meg noe i patentstrikk, noe som kunne likne på TWIST-genseren jeg strikket for noen år siden. Jeg lovte innehaveren å designe noe riktig fint. Da jeg kom hjem, ble garnet lagt bort.

Noen uker senere så jeg et bilde i en strikkegruppe på Facebook hvor Irina Dahle hadde lagt ut et nydelig bilde av et stykke patentstrikk med en flette som bølget seg oppover. Flere spurte etter oppskrift, men det hadde hun ikke. Hm, tenkte jeg, her må jeg handle raskt. Jeg sendte Irina en melding og spurte om hvordan hun hadde strikket den flotte fletten, for jeg skjønte ikke hvordan hun hadde gjort det. Hun sendte meg et diagram (på russisk), men med symbolforklaringer på norsk. Jeg spurte om hun var interessert i et samarbeid. Hvis jeg laget oppskrift, strikket opp en prototyp og tegnet om diagrammet med symboler som vi er vant til her, skulle hun få sin del av oppskriftsalget, siden hun ikke har egen nettbutikk. Og det ville hun være med på. I det øyeblikket døpte jeg designet for IRINAS BØLGER.

Genseren er strikket i russisk patent, som kan minne om helpatent, bortsett fra at maskebildet blir tettere. I tillegg til beskrivelse i tekst og diagram har jeg lagt inn link og QR-koder til videoer som viser hvordan jeg strikker russisk patent, hvordan jeg strikker den optiske fletten (bølgen), raglanfellingen som strikkes fram og tilbake, hvordan jeg syr sammen raglanfellingen og hvordan jeg strikker halsen. Jeg vil at terskelen for å strikke denne genseren skal være lav, og da kan det være greit å ha en video å se etter før du går i gang. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er. Og det er KUN du som kjøper oppskriften som får tilgang til disse videoene.

UTFORDRINGEN
Jeg hadde strikket alle fire delene da jeg oppdaget at forstykket var strikket på pinne 5 og ermene + bakstykket på pinne 6. Hva rakk jeg opp? Jo, to ermer og bakstykket, for jeg ville ha den på pinne 5.
 
HALSEN
Først fikk den rullekant, så rakk jeg opp. Så fikk den glattstrikket kant som jeg brettet ned, og rakk opp. Etter det var jeg var innom tanken på en løs hals. Deretter strikket jeg en høy hals før jeg landet på denne stilige, skjeve varianten. 
 
STØRRELSER
Oppskriften går i disse størrelsene: XS (S) M (L) XL (2XL) med en overvidde på 78 (89) 100 (111) 121 (132) cm.
 
GARNALTERNATIV
Jeg har satt opp to garnalternativer til SNEFNUG i tilfelle du har lyst til å strikke genseren i et annet garn. Jeg foreslår ALPACA BRIS fra Viking Garn, men da anbefaler jeg at du strikker en prøve for å se at du opprettholder strikkefastheten. Med SNEFNUG brukte jeg pinne nr. 5, men med ALPACA BRIS gikk jeg opp til pinne nr. 6. Du kan også bruke TYNN INCA fra Linde garn, som kun selges på Nille, også på pinne nr. 6. Med de to sistnevnte går det mindre garn, slik at du får et rimeligere alternativ hvis du synes SNEFNUG blir for dyrt.
 
NYHETSBREV OG RABATT
Det lønner seg å være med i gjengen min. Da får du alltid rabatt på oppskriften når jeg lanserer et nytt design. Fyll inn navn og e-post til høyre på hovedsiden så er du med.

Recommended Articles

7 Comments

 1. Hei Lillian, tusen takk for hyggelig kommentar, og takk for at du kjøper mønster av meg. Jeg er helt sikker på at du vil få det til, for det ligger link til video i oppskriften om hvordan du strikker den optiske fletten/bølgen. Lykke til 🙂

 2. Denne kommer jeg til å bestille snart,hvis jeg får det til .

 3. Helt spesiell,dette var noe jeg kunne tenke meg

 4. Hei Jeg kunne tenke meg å kjøpe monsteret av rustikk pent til genser.
  Mvh
  Astrid Slattum

 5. Jeg har strikket i nesten 70 år og har alltid vært “hekta” på fletter og hull/ strukturstrikk, og synes Irinas bølger ser spennende ut og jeg vil lage meg “romjulsstrikk” om jeg får kjøpe mønsteret . Jeg har fått 30 nst med Biolana fra Mondial. p.nr. 4,5-5,5. Lys gul og med en tynn kontrast tråd tror jeg den blir bra. Tusen takk for de flotte oppskriftene og oppslagbøkerne du har gitt ut. Jeg har 3.

 6. Jeg liker å strikk slike mønstre som er innviklet og det ser denne ut til å vær i tillegg er det en fin genser.

 7. Irina er en vakker genser som jeg ønsker mønster på.

Legg igjen en kommentar