Hekta på fletter

Samson_Flettestrikk_238I går kunne jeg endelig bla i min første bokutgivelse, og det var en helt fantastisk følelse. Jeg har brukt ca. ett år på prosjektet, og det har vært en utrolig morsom og spennende prosess. Jeg har jo oversatt 27 bøker og etterhvert fått et ganske godt innblikk i hvordan en bok bygges opp, men det er noe ganske annet å skulle lage en egen bok helt fra bunnen av. Jeg har tegnet alle diagrammene selv, strikket alle 50 prøvelappene (pluss noen ekstra), strikket alle prosjektene så nær som én ting. Jeg fikk hjelp av min søster til å strikke et pledd. Og det har vært det morsomste – å finne alle flettemønstrene, for så å overføre dem til prosjekter. Et av plaggene jeg er mest fornøyd med, er boleroen på bildet. Flettene er strikket med vridde masker, og mønsteret kommer veldig godt frem.

Alle bildene er tatt av Guri Pfeifer, som tar noen helt fantastiske bilder. Vi brukte leiligheten og hytta vår som location, med familie og venner som modeller. Og det funker SÅ bra! Laila Sundet har vært designer på boken, og har gitt den et kult, men samtidig klassisk uttrykk. Samarbeidet med Cappelen Damm og min redaktør Toril Blomquist har vært strålende.11406155_1004625536237289_935341179421925963_o

Boken er hovedbok i Hobbyklubben for juli. Her kan du også lese et intervju som forlaget har gjort med meg.

Jeg er veldig stolt over å kunne kalle meg forfatter!

9788202450960

Recommended Articles

1 Comment

  1. Gratulerer! Boka ser veldig fin ut, fra det jeg kan se av bildene.

Legg igjen en kommentar