Gåbortluen og votter

På Oslo Design Fair i august 2023 var jeg innom standen til den sveitsiske garnprodusenten Lang Yarns, og der fikk jeg se et nytt og spennende garn – det flerfargede garnet Mille Colori MED bling! Det var så mange lekre farger, og det hang en kjempelekker genser der, strikket i en kombinasjon med hvit Baby Alpaca og Mille Colori. Jeg var forelsket! Sanne Lousdal – som er Lang Yarns representant i Norden – hadde designet genseren, og jeg tenkte; jeg må lage noe lekkert av det garnet. De er rause hos Lang Yarns, og etter noen uker fikk jeg en kasse på døren med hvit Baby Alpaca og tre forskjellige farger i Mille Colori. Jeg tenkte og tenkte – begynte å tegne mønster, men ville ikke starte på et stort plagg før jeg hadde testet garnet. Og hva er vel bedre enn å begynne med noe smått? Det ble først et par votter i den ene fargen, så i den andre og til slutt den tredje. Jeg deltok på en julemesse tidlig i desember hvor jeg hadde med masse forskjellig, men det var vottene som forsvant først. Dermed hadde ikke jeg noen votter lenger.

Tre par votter i forskjellige fargekombinasjoner av Mille Colori – farge 859.0204 i rød/grønn/lilla til 
venstre, farge 859.0058 i grønn/turkis/brunt i midten (slik som på oppskriften, og farge 859.0028 i 
brun/lilla/blå til høyre.

I julen strikket jeg et par votter til meg selv, og da de var ferdige tenkte jeg at en lue også måtte være lekkert som tilbehør.

Det er jo ikke sikkert alle vil ha votter, og ikke alle som vil ha lue, derfor har jeg gjort det slik at du kan velge om du vil kjøpe oppskrift på begge deler, eller bare en av delene. Oppskriftene finner du her

Og nå har jeg allerede begynt på Gåbort-jakken. I all beskjedenhet – den blir aldeles nydelig, og jeg gleder meg vilt til å vise deg den.

Recommended Articles