Vårfiol og Koftefest i Trondheim

Vårfiol
Modell: Bente Bodin Sundet

Da jeg leste på Facebook at det skulle være Koftefest i Trondheim, tenkte jeg at det må jeg jo være med på. Jeg har forhandleravtale med Cappelen Damm og en slik Koftefest ville passe godt for boksalg med de mange, flotte strikkebøkene som forlaget har utgitt det siste året. Men jeg syntes det ble litt knapt, så jeg designet en jakke og strikket den i Fin fra Du Store Alpakka.

Fin fra Du Store Alpakka
Fin fra Du Store Alpakka

14 kilo garn ble fordelt i garnpakker på forskjellige størrelser og med oppskrift. Det er alltid spennende å presentere nytt design, og det er helt nytt for meg å selge oppskrift og garn på egenhånd. Jeg håper de som kjøpte garnpakker blir like glad i jakken som det jeg har blitt. Fin er et nydelig garn i 50 % silke og 50 % alpakka, og passer veldig godt til kjølige sommerkvelder.

Esten
Esten Haug Erlien

I konferanserommet på Hotell Nova i Trondheim var det samlet nesten 200 ihuga koftestrikkere fra hele landet denne helgen. Det var en fargerik forsamling som prydet gatene i Trondheim by i eget koftetog lørdag formiddag. Blant disse befant det seg én mann. Han kan ikke strikke, men har en stor samling kofter, gensere, luer og votter. Trykket fra resten av koftegjengen ble for stort fredag kveld, så Esten måtte skaffe seg pinner og garn, og ikke lenge etterpå var han i gang med sitt første strikkeprosjekt.

 

 

 

 

Primus motor for Koftefesten er Vanja Blix Langsrud og Tone Loeng. Vanja står bak flotte koftedesign som blant annet Lærerinnekoften, Vaffelkoften, Blomsterkrøll, Vanjakoften, Sjarmørkoften og Rigmorkoften.

Tone Loen og Vanja Blix Langsrud
Tone Loen og Vanja Blix Langsrud

Tone Loeng startet Koftegruppa på Facebook i november 2013 som en nerdegruppe, som nå har over 40.000 medlemmer. Tone er designer og er svært interessert i norske tradisjonsmønstre. Det Tone ikke vet om kofter, er ikke verdt å vite. Samlingen av koftemønstre er helt unik, og hun fikk ordnet en egen kofteutstilling på Sverresborg i Trondheim med over 80 forskjellige kofter. Sammen med Vanja har hun fått i stand Koftefest 2015 med foredrag om koftetradisjoner i Selbu, norske strikketradisjoner fra 1600-tallet og frem til i dag samt hvordan finne inspirasjon til å lage egne mønstre. I tillegg var det utlyst en konkurranse om å designe den fineste koften 2015, som får sitt mønster på trykk i ukebladet Familien. Det var Kristin S. Rasmussen som vant konkurransen.

image
200 koftekledde!
Kristin S. Rasmussen
Kristin S. Rasmussen

Koftetoget ble et fantastisk skue. Det var stor interesse både fra publikum og pressefolk. Og været var på vår side, selv om det var godt med en liten ulltrøye under kofta. Folk langs ruten var svært begeistret, og mang en kofte ble beundret og beglodd. Koftefesten ble avsluttet med festmiddag på Olavs Pub og Spiseri og stafettpinnen går videre til Benedicte Trøtteliten Stølen med ny Koftefest i Mandal 22. til 24. april 2016. Så hvis du har lyst til å være med, så meld deg inn i gruppen Koftefesten 2016. Jeg kan garantere deg en superhyggelig helg!

Det gjenstår å rette en spesiell takk til Tone og Vanja for en fantastisk helg!

Recommended Articles

2 Comments

  1. TAKK <3 Flott sammendrag av den fantastiske helgen vi har hatt 🙂

  2. Takk for at du kom og bidro til at dette ble tidenes feiring av kofta! Veldig hyggelig å møte deg i det virkelige liv også. Nå er det bare å glede seg til Mandal!
    Flott innlegg du har skrevet her. Takk, Denise 🙂

Legg igjen en kommentar