Humørvotten

Ideen til HUMØRVOTTEN kom deisende ned i hodet på meg tidlig på dagen nyttårsaften 2023. Det ble advart i aviser og på TV at «nå kommer sprengkulda». Jeg hater å fryse. Siden jeg tidligere har laget oppskrift på HUMØRLUA, tenkte jeg at det kan da ikke være SÅ vanskelig å lage votter etter samme prinsipp. Så jeg tok fram pinner og garn og strikket i vei. Jeg har strikket så mange votter i mitt liv at første vott gikk helt av seg selv. Og så var det jo bare å følge prinsippet til HUMØRLUA – fjerne oppleggstråden som jeg hadde heklet inn på en liten rundpinne, og strikke den samme votten én gang til i en lysere farge den andre veien. Og VIPS! så hadde jeg de mykeste, varmeste, deiligste votter som kan brukes på begge sider, akkurat slik jeg gjorde med lua. Jeg fikk ikke beholde det første paret mer enn et par dager. De ville sønnen min gjerne ha, for han går fram og tilbake til jobb i kulda hver dag. 

Vottene mine er strikket med en tråd med Arwetta fra Filcolana og en tråd Soft Silk Mohair fra Knitting for Olive, men den tråden kan du gjerne bytte ut med f.eks. Tilia fra Filcolana, Kid Silk fra Viking garn, Kid Silk fra Drops eller Alva fra Solberg Spinderi. Grunnen til at jeg valgte Soft Silk Mohair til disse vottene, er fordi jeg hadde rester igjen etter lua og fordi den fargen passet best til fargen jeg fant i Arwetta.

Vinteren er på ingen måte over ennå, så det er ikke for sent med gode og varme votter. Oppskriften finner du her https://www.andreboller.no/produkt/humorvotten/

Recommended Articles