Annas drøm

Annas drøm

Når barnebarnet til søsteren min sender et bilde av en genser fra Internett og spør om jeg kan strikke maken, kan jeg jo ikke si nei. Genseren Anna hadde sett på heter Milano LS fra American Dreams, men jeg ville ikke strikke maken siden jeg får så vondt i hendene når jeg strikker med tykt garn og tykke pinner. Nå fikk jeg heller en anledning til å prøve det nydelige garnet ALVA fra Solberg Spinderi , en nydelig kvalitet med 70 % kid mohair og 30 % silke. Garnet selges i 25 grams nøster med en løpelengde på ca. 210 meter. Med dobbel tråd på pinne nr. 5 ble uttrykket på genseren akkurat slik jeg ønsket. Jeg har heller aldri prøvd å legge opp med italiensk opplegg – det gjorde jeg nå.

Genseren er strikket nedenfra og opp, med rett isatte ermer. Siden genseren skal være oversized har jeg lagt inn en bevegelsesvidde på 16 cm, slik at den minste størrelsen XS har en overvidde på 92 cm og den største 5XL har overvidde på 172 cm. Garnet er florlett med en nydelig glans. Den minste størrelsen veier 149 gram og den største 278 gram.

Jeg gleder meg til å strikke den opp i flere farger. Foreløpig finnes garnet i åtte farger, men jeg vet at det det blir lansert flere nye farger til høsten. Oppskriften finner du her.

Recommended Articles

Legg igjen en kommentar