Pjonet brødkurv og eggevarmer

I Familien nummer 11, som kommer i salg mandag 30. mai, får du oppskrift på pjonet brødkurv og eggevarmer. Det er ikke mange årene siden jeg ikke ante hva pjoning var, men i den hyggelige butikken til Du Store Alpakka på Grünerløkka, som dessverre er nedlagt, jobbet det to pjonekyndige jenter, som jeg etterPjonet_brødkurvhvert har blitt veldig godt kjent med – nemlig Stella Marie Tveter – stellacharming.no – og Kaja Marie Lereng Kvernbakken. Av dem lærte jeg både pjoning og hakking, og i en periode hadde jeg helt dilla. På en ferietur til Dubai for noen år siden, fant jeg ut at jeg skulle pjone meg en god, gammeldags vaskehatt, men da hatten var ferdig, var fasongen så komisk at jeg måtte tenke nytt. Derfor ble det en brødkurv i stedet, og av restegarnet pjonet jeg en liten eggevarmer. Brødkurven min er i bruk hver eneste dag.

Jeg har brukt Catania fra Schachenmayr i tre forskjellige farger, men hvis du har vanskeligheter med å få tak i garnet, kan du gjerne bruke et annet mercerisert bomullsgarn med samme heklefasthet. Her har jeg brukt 3,5 mm heklenål, og til den størrelsen skulle det ikke være noe problem å få tak i egnet garn.

Recommended Articles

Legg igjen en kommentar