Jeg er så stolt over det nye designet mitt – COGNE. Jeg begynte på den første allerede i slutten av januar da jeg var på togreise fra Sveits til Italia, og opp til en liten landsby nær Frankrike som heter nettopp det – COGNE. Mitt første eksemplar var i mørkeblått med grått mønster, og den syntes jeg ble så fin at jeg måtte strikke én til i omvendte farger.

Min teststrikker, Kristin Larsen (@krihelle_strikkedilla på Instagram) ville også strikke den i grått med blått mønster, og hun pryder nå forsiden på oppskriften med den nye genseren sin. Jeg ble veldig glad da hun var ferdig med teststrikk, og skrev dette på Instagram:

Jeg har teststrikket en nydelig genser for @denisesamsondesign og jeg er strålende fornøyd ✨️ Den er helt NYDELIG og jeg kan gå god for oppskrift.
Helt befriende herlig å strikke en oppskrift som man hele tiden forstår hva designer mener ✨️✨️✨️ terningkast 6️⃣ ✨️.

Slike tilbakemeldinger er jo til å bli ekstra glad av. Oppskriften har link til flere videoer som blant annet viser hvordan man strikker med forkortede pinner uten å få hull i arbeidet, hvordan legge ut masker under ermet slik at det blir enkelt å plukke opp, og hvordan legge opp til italiensk opplegg. 

Genseren strikkes ovenfra og ned med økning til raglan, Jeg har brukt en tråd Anina og en tråd Tilia fra Filcolana holdt sammen for å få en myk og varm genser. Den kombinasjonen synes jeg ble helt fabelaktig, og jeg, som egentlig klør av det meste, kan ha den rett på kroppen. Oppskriften er i fem størrelser hvor overvidden går fra 99 til 145 cm. Du velger selv om du vil ha den akkurat passe eller litt oversized.

Under kan du se noen av de kombinasjonene jeg tenker kan være lekkert til denne genseren. Jeg har en venninne som allerede har strikket den i en herlig grønnfarge med beige mønster, og en annen venninne som strikker den i to oransjetoner – helt fantastiske kombinasjoner begge to. Det er bare fantasien som setter grenser, så finn de fargene du synes kan bli fine og som du kler best. Dette er bare noen forslag. Mulighetene er mange.

Genseren får et ganske annet uttrykk når fargene byttes om. Modellen kan strikkes i mange forskjellige fargekombinasjoner.

Nå gleder jeg meg til vårlige dager hvor jeg kan slippe å ha jakke på meg, men heller vise fram de fine genserne mine. Du finner oppskriften her.

Recommended Articles