Cameron Diaz-genseren

I fjor på denne tiden fikk jeg en epost fra min kjære venninne Anne i Sveits, om at hun ønsket seg en genser til sin store dag, og la ved et bilde av Cameron Diaz.
Etter litt research fant jeg ut at dette var en Jean Paul Gaultier-modell. Den skulle jo ikke bli helt lik, men noe i samme stil, og Anne døpte genseren umiddelbart om til Denises mareritt.
Jeg fant et egnet garn og begynne å strikke samtidig som jeg kikket på bilde, og hver pinne ble skrevet ned i en notatbok.  Her er det små hull, store hull, nedslippsmasker og glattstrikk om hverandre.

Jeg har brukt Panama fra Rowan – et deilig garn i 55 % viscose, 33 % bomull og 12 % lin. Jeg satt på en liten holme i Tønsbergfjorden og strikket og skrev ned oppskriften. Først i sand og blått med tanke på publisering i Familien, og så i oransje og sand med kortere ermer, som mottakeren ønsket seg. Og vi ble relativt fornøyde med resultatet – her presentert på en annen god venninne – Toril Blomquist.

Garnet kan være litt vanskelig å få tak i, men du kan trygt erstatte det med Line fra Sandnes Garn. Bare strikk en prøve først, slik at strikkefastheten stemmer.
Oppskriften kommer i Familien mandag 28. juli.

Recommended Articles