Yell er et sett bestående av genser og bukse i deilige, myke Alpakka Forte fra Dale Garn. Jeg liker godt å strikke med det garnet. Det er slitesterkt, og det egner seg spesielt godt til barneklær, siden det inneholder 20 % nylon i tillegg til 80 % alpakka.

Du kan selvsagt strikke plagget i andre garnkvaliteter også, men da må du passe på strikkefastheten, og sørge for at garnet har omtrent samme løpelengde.

Navnet YELL er altså ikke et hyl eller skrik fra min side, men navnet på en av Shetlandsøyene. Jeg har laget både jakke og håndkle med mønsteret som jeg har brukt på genseren, og da kalte jeg mønsteret for Shetlandsbølger. Det ligger link i oppskriften til min YouTube-kanal på hvordan du strikker mønsteret, men er du veldig nysgjerrig, kan du se videoen her. Der viser jeg hvordan man strikker fram og tilbake, men du trenger bare å konsentrere deg om hvordan du strikker mønsteret på retten siden genseren er strikket på rundpinne. Jeg kan love deg at det er mye enklere å strikke mønsteret på rundpinne enn å strikke det fram og tilbake.

Recommended Articles

Legg igjen en kommentar