Håndarbeidshygge til påske?

Kofte i Fair Isle-mønsterMandag 16. mars kommer Familien ut med eget håndarbeidsblad som inneholder 124 sider om strikking, hekling, søm og broderi. Jeg har BIKs20131219a18632bidratt med en kofte og en jakke i samme mønster, men forskjellig fargevalg. Som Familien skriver: “Begrepet Fair Isle brukes for å beskrive en type fargestrikk med trådtrekk på baksiden og horisontale mønsterborder med geometriske mønstre”. Jeg så en genser strikket på tykke pinner i et mønster som liknet for flere år siden og tenkte at jeg måtte lage noe tilsvarende, bare med mye tynnere garn. Jeg har brukt Lima fra Bergere de France, et blandingsgarn med 80 % ull og 20 % alpakka. Jeg har laget oppskriften i str. S – XXL, strikket på pinne nr. 3 og 3,5.

OldemorsruterJeg har også laget “fargerike oldemorsputer” – heklet i Catania fra Schachenmayr. Garnet er mercericert og gir en nydelig glans. Oldemorsruter er utrolig inspirerende å hekle, det går fort slik at du ser resultatet tidlig i arbeidet. Bildet er tatt fra sofaen i den gamle hytta vår i Sandefjord, som ble revet i mars i fjor. Så dette bildet vekker spesielt gode minner.

Da jeg gikk på barneskolen, husker jeg vi lærte å knytte teppe. Det var et prosjekt for hele skolen, slik at vi alle knyttet en liten bit hver, og så ble det til et enormt teppe som ble hengt opp i hovedtrappen på skolen. I håndarbeidsbladet har jeg oversatt en oppskrift med knytting av en deilig sengeforlegger. Teknikken som er brukt er helt annerledes enn det jeg lærte, og går kjapt å lage.

Knyttet teppe

Pute

Oppskriften på puten i forskjellige stoffer har jeg også oversatt, og jeg brukte faktisk oppskriften da jeg skulle sy puter til det nye sommerhuset vårt. Her er det bare å sette fantasien i sving, og sy puter i stoffer som passer til ditt interiør.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Tusen takk, Rigmor – så hyggelig! Slike gladmeldinger gjør meg utrolig stolt og glad 🙂

  2. Du verden så mye flott du lager – blir helt stum av beundring…. de nydeligste farver og mønstre du tryller med, gosh!! 🙂

Legg igjen en kommentar