Stjernesmell

I september i år fikk jeg en telefon fra Vigdis Winge i ukebladet Hjemmet, som spurte om jeg kunne designe en kofte for dem til årets julenummer. Bestillingen lød: “Kan du designe en kofte som blir like populær som Nancykoften og Denisekoften”? Det var ingen enkel oppgave, for ingen kan vite om et design slår an eller ei. Jeg gikk noen runder i tenkeboksen, og takket etter noen dager ja til oppdraget. Jeg hadde lyst til å lage en kofte med et feminint preg, som kan brukes både til hverdag og fest, til bukser eller skjørt. Valget falt på et garn jeg aldri har strikket med før, nemlig Tumi fra Rauma Ull i 50 % alpakka og 50 % ull. Det blir ikke siste gang jeg designer noe med det garnet. Det er helt vidunderlig mykt å strikke med og resultatet blir jevnt og pent.

Tidlig på 1980-tallet strikket jeg en vest med V-hals etter en svensk oppskrift fra Kattens, designet av Lillemor Bäckström. Vesten er  er borte for mange år siden, men selve mønsteret tok jeg vare på. Lite ante jeg den gang at jeg 30 år senere skulle lage egne design, og at jeg skulle få bruk for den fine mønsterrapporten. Jeg har lagt til noen border, og tegnet gjentagende rapporter. Vrangborden er strikket med det som på engelsk kalles “uneven rib” – altså ujevn vrangbord. Effekten blir kjempefin, og du kan se meg strikke den på topinner.no. I de mørkeblå partiene har jeg lagt inn en turkisfarget metalltråd, slik at det blir mer fest over koften.Og navnet er altså “STJERNESMELL”.

Jeg benytter anledningen til å ønske alle en riktig god jul – med eller uten pinner og garn!

15 thoughts on “Stjernesmell”

 1. I have a question.
  Is the pattern in Ravelry also available in english?
  My norwegian is sooooo bad;-))

  Greetings from Germany

  Iris

 2. Nej, hvor er den dog fantastisk smuk, båden i mønster og facon. Hvordan får man fat i opskriften, når man bor i Danmark og ikke kan købe Hjemmet ?

  1. Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Det betyr veldig mye. Den er veldig morsom å strikke også.

  1. Tusen takk, den er veldig morsom å strikke – jeg har strikket to!

  2. Kanskje et romjulsprosjekt? Veldig hyggelig å høre at den faller i smak.

 3. Den så pen ut!! Skal ikke se bort fra at den blir ett prosjekt her i huset nei

  1. Så hyggelig – da håper jeg du legger ut et bilde i gruppen min “Andre Boller”.

 4. Gratulerer med aldeles nydelig design og feminin passform, Denise <3

  1. Tusen takk, Vanja – jeg setter stor pris på en slik tilbakemelding fra Norges koftedronning 🙂

  1. Så hyggelig å høre. Jeg er helt betatt av Tumi – og jeg er veldig fornøyd med mønsteret 🙂

Comments are closed.