Denisekoften

Jeg måtte hive meg på bølgen i høst da jeg forsto at det gikk en ny strikkedille over landet. Koftestrikk. Jeg ble gjort oppmerksom på en gruppe på Facebook som heter “Koftegruppa” med over 26 000 medlemmer. Der postes det de lekreste kofter i de flotteste farger – og alle har et navn! Melissakoften, Vanjakoften, Nancykoften, i tillegg til alle stedsnavnkoftene. Blomsterkrøll, Vaffelkoften, Lærerinnekoften – kjær kofte har mange navn. Det måtte faktisk bare bli en Denisekofte. Og nylig kom det ikke mindre enn to bøker ut om kofter – Kofteboken og Norske Kofter.
Jeg har en svakhet for Baby Silk fra Du Store Alpakka. De fleste kofter strikkes i ull, men dette myke, fantastiske garnet egner seg også til kofter – eller Festkofte, som Familien har skrevet på coveret. Jeg hadde jul i tankene da jeg begynte på designet, og var inspirert av en lue jeg strikket i fjor vinter i de sammimagee fargene. Jeg har puttet inn en tynn glittertråd i det røde garnet for å gjøre koften litt mer eksklusiv, og savner veldig glittergarnet som Du Store Alpakka sluttet å produsere i fjor.
Kanten rundt koften samt på ermene er heklet. Jeg har brukt tinnhekter som lukking, og ser i etterkant at det like gjerne kunne vært fire hekter i stedet for to. Men det er enkelt å rette på.
Oppskriften finner du i nr. 25/2014, som er i salg fra 1. desember.

 

Recommended Articles