Design · 5. oktober 2015

Poncho med keltiske knuter

Poncho med keltiske knuter

Det hender jeg kjøper garn uten helt å vite hva jeg skal bruke det til, men som regel har jeg en plan. Jeg kjøpte petrolfarget garn fra Lana Grossa da jeg var i Sveits i fjor, og garnet har bare blitt liggende. I sommer hadde jeg besøk av min venninne Randi, og jeg satt med garnet – litt tafatt – i fanget og grublet på hva jeg skulle lage. «Strikk en poncho med keltisk kPoncho med keltiske knuternute, som bare går langs den ene skulderen», sa Randi. Og slik ble det. Men siden garnet er vanskelig å få tak i her, strikket jeg en ny i Sterk fra Du Store Alpakka.

Oppskriften finner du på Ravelry.com.

Flere flettemønstre finner du i boken min «Hekta på fletter – et oppslagsverk i flettestrikk». Den kan du bla i på issuu.com.

Les også bloggen til Nina Hove Myhre – hun har strikket den i hvitt, og den ble kjempelekker!