Ting tar tid! Tidlig i vinter skjønte jeg at årets farge heter Magenta. Jeg synes det er en vakker farge, og gikk til en av mine lokale garnbutikker, Fru Kvist, og kjøpte garn. Valget falt på Tilia og Arwetta fra Filcolana – en nydelig og silkemyk kombinasjon. Jeg fant noen rålekre knapper hos min andre lokale garnbutikk, Tjorven, som satte prikken over i´en. Jakken ble ferdig i slutten av februar, og første helgen i mars var jakken og jeg i Bergen på Norsk strikkeforbunds årsmøte. Der fikk jeg en strikkedesignkollega til å ta noen fine bilder av meg, og meningen var å få publisert oppskriften så fort som mulig etter at jeg kom hjem.

Men jeg støtte på noen skikkelig utfordringer da jeg skulle skrive oppskriften. Det er mye som skal klaffe med utregninger, spesielt når oppskriften har hele ni størrelser – og jeg valgte blant annet å strikke knappestolpene i glattstrikk samtidig med resten av jakken. I tillegg skulle jeg felle en del masker i overgangen mellom flette- og hullmønsteret og det glattstrikkede partiet slik at passformen ble riktig. Og jeg turde ikke publisere oppskriften før min tekniske redaktør, Hilde i strikkeredet.nohadde gjennomgått tall og lest korrektur på oppskriften opptil flere ganger. Hun er supernøye og veldig dyktig, og jeg føler meg alltid sikker på at oppskriften er 100 % når hun er på «ballen». 

Kanskje dette blir ditt strikkeprosjekt i sommer? Jakken er like fin over en sommerkjole som til et skjørt eller jeans, og kan brukes både sommer og vinter. Du finner oppskriften her https://www.andreboller.no/produkt/magenta/

Recommended Articles