Showing: 1 - 3 of 3 RESULTS

Proud of Pride

I sommer fikk jeg helt dilla på kontstrikk igjen. Det kommer i bølger, og siden jeg skulle holde to kurs i teknikken i høst, syntes jeg det var på tide å strikke noen fine strømper. Det ble ikke bare strømper, for når jeg først var i gang, strikket jeg pulsvarmere og votter med restegarn jeg hadde liggende. Det er nemlig det som er så fint – du trenger ikke store nøstet for å strikke kontstrikk, siden du strikker én og én rute om gangen. Det kan jo bli en restefest av en annen verden.

Jeg har laget garnpakker på disse strømpene, og siden det kun går mellom 4-8 gram til hver farge, har jeg viklet opp seks små nøster til rutene, slik at du ikke blir sittende igjen med masse nytt restegarn. I tillegg er det et 50 grams nøste i bunnfargen. Du behøver ikke kjøpe garnpakke, det går helt fint å krysse av for kun oppskrift. I oppskriften er det link til video som viser hvordan jeg strikker kontstrikk. Link til garnpakke og oppskrift finner du her : https://www.andreboller.no/produkt/proud-of-pride/?attribute_pa_garnpakke=garnpakke

Harlekingenser og patentstrikket skjerf

Jeg har forelsket meg i et nytt garn – Alpakka Forte fra Dale garn. Garnet er i 80 % alpakka og 20 % nylon. Mønsteret har ligget i hodet mitt i ganske lang tid, men det var ikke før jeg var på Oslo Design Fair i august 2017 at jeg fant det perfekte garnet til genseren. Men før oppskriften på genseren ble produsert, begynte jeg på et patentstrikket skjerf i fargene jeg hadde valgt til genseren. Å strikke patent med to farger er litt krevende, men jeg har skrevet en inngående forklaring i oppskriften, som også inneholder tre forskjellige strikketips for å “holde tunga rett i munnen”. Når du først har knekket koden, må du bare strikke en pinne til for å se hvor fint det blir. Du finner oppskrift på både genser og skjerf i nettbutikken min. 

Foto: Petter Berg – Modell: Petter Samson

Stjernesmell

Stjernesmell

I september i år fikk jeg en telefon fra Vigdis Winge i ukebladet Hjemmet, som spurte om jeg kunne designe en kofte for dem til årets julenummer. Bestillingen lød: “Kan du designe en kofte som blir like populær som Nancykoften og Denisekoften”? Det var ingen enkel oppgave, for ingen kan vite om et design slår an eller ei. Jeg gikk noen runder i tenkeboksen, og takket etter noen dager ja til oppdraget. Jeg hadde lyst til å lage en kofte med et feminint preg, som kan brukes både til hverdag og fest, til bukser eller skjørt. Valget falt på et garn jeg aldri har strikket med før, nemlig Tumi fra Rauma Ull i 50 % alpakka og 50 % ull. Det blir ikke siste gang jeg designer noe med det garnet. Det er helt vidunderlig mykt å strikke med og resultatet blir jevnt og pent.

Tidlig på 1980-tallet strikket jeg en vest med V-hals etter en svensk oppskrift fra Kattens, designet av Lillemor Bäckström. Vesten er  er borte for mange år siden, men selve mønsteret tok jeg vare på. Lite ante jeg den gang at jeg 30 år senere skulle lage egne design, og at jeg skulle få bruk for den fine mønsterrapporten. Jeg har lagt til noen border, og tegnet gjentagende rapporter. Vrangborden er strikket med det som på engelsk kalles “uneven rib” – altså ujevn vrangbord. Effekten blir kjempefin, og du kan se meg strikke den på topinner.no. I de mørkeblå partiene har jeg lagt inn en turkisfarget metalltråd, slik at det blir mer fest over koften.Og navnet er altså “STJERNESMELL”.

Jeg benytter anledningen til å ønske alle en riktig god jul – med eller uten pinner og garn!